sziaba, wygląda bojowo
Brak połączenia z komputerem
Zwiń
X
-
może najpierw jaki masz interfejs - jak najtańszy z allegro za 20zł to nie koniecznie powód by brać do ręki lutownice - czy wcześniej łączyłeś sie z kompem auta? czy sprawdzałeś tylko na swoim czy też na innych samochodach/interfejsach?
sam miałem podobny problem - problematyczny okazał się interfejs.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez robos92Witam mam problem z połączeniem się z komputerem sterowania silnika poprostu nie ma połączenia.. czy to jest wina zimnych lutów zegarów ?
sam miałem podobny problem - problematyczny okazał się interfejs.
Komentarz
-
-
Krzycho-63, a linia K do ecu nie idzie przez zegary właśnie (albo przez puche immo jeżeli jest osobne ale to w bardzo starych VAGach)?
robos92, z resztą modułów (ABS czy co tam jeszcze masz) łączy się? Jeżeli nie to możesz sprawdzić czy ktoś nie zrobił zabezpieczenia przeciwko usunieciu immo po kablu czyli nie odciał linii K. Sprawdz po prostu czy jest napiecie miedzy pinem 7 (linia K) a masą (4 lub 5) na złączu diagnostycznym.
Komentarz
-
-
byłem na stacji kontroli pojazdów i pracownik wcale nie mógł się połączyć z moim komputerem (poprostu nic nie wykrywał) sprawdzał w innym samochodzie i wszystko mu działało ale u mnie nie dało się połączyć samochód kupiłem we wrześniu od 1 właściciela i nie podłączałem sie do kompa..Może gdzieś jest kabel przerwany...trzeba było by sprawdzić okablowanie :wink:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez jacogKrzycho-63, a linia K do ecu nie idzie przez zegary właśnie (albo przez puche immo jeżeli jest osobne ale to w bardzo starych VAGach)?
Zamieszczone przez jacogJeżeli nie to możesz sprawdzić czy ktoś nie zrobił zabezpieczenia przeciwko usunieciu immo po kablu czyli nie odciał linii K.
Komentarz
-
-
Licznik nie ma nic do braku diagnozy sterownika silnika.
Immo jest w liczniku a nie w osobnej puszcze i tu nie blokuje komunikacji z silnikiem.
Zobacz zcy mozna polaczyc sie z czyms innym - moze to wina kablaKomfortowie kierunkowskazy - włączasz 1 a miga 3x
Emulator czujnika poziomu oleju G266
Napraw sterowników AIRBAG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez semen121Witam.
Panowie u mnie ten sam problem, z tą różnicą że imobilazjer został zablokowany.
Łacze sie z ABS-em, łącze z zegarami, nie łącze z silnikiem.
Vag sprawny.
Jakieś porady?
Może być również uszkodzona linia diagnostyczna pomiędzy sterownikiem silnika a licznikiem lub sam licznik uszkodzony, ostatnio miałem taki przypadek.DigiTech PROMOCJA na chiptuning ZOBACZ
www.chiptuning.katowice.pl
DIAGNOSTYKA, CHIPTUNING, HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA
Komentarz
-
-
Jaki masz błąd w liczniku?Komfortowie kierunkowskazy - włączasz 1 a miga 3x
Emulator czujnika poziomu oleju G266
Napraw sterowników AIRBAG
Komentarz
-
Komentarz